over inne goossens 

inne goossens is een one woman grafische studio in Mechelen. De focus ligt op frisse ontwerpen die speelse esthetiek met functionele vormgeving combineren. 

profielfoto.png
image00012.jpeg

wie is inne

Inne is een creatieve art director,  illustrator en grafisch vormgever in hart en ziel. Al van kinds af aan hield ze van knutselen, ideeën bedenken, haar fantasie gebruiken, mooie dingen maken en leuke verhalen verzinnen. Dat is meteen ook haar sterkte als vormgever: naast aantrekkelijk moet een ontwerp ook iets vertellen én functioneel zijn. Ze houdt van vormen die verrassen. Van lay-outs die de meest droge informatie op een creatieve manier overbrengen. Van een kleurenpalet dat je fantasie prikkelt. Van een huisstijl die visueel maakt waar een merk voor staat én herkenbaar wordt op élk communicatiekanaal. Kortom: van vormgeving die in al zijn aspecten klopt.

creatief

Door jarenlange ervaring ontwikkelde ik een buikgevoel en dat vertelt me wat een project nét dat tikkeltje meer geeft. En dat is waar ik voor ga. Creatieve ideeën, verrassende lay-outs, originele vormen. Jouw merk of idee is de basis van mijn inspiratie. Samen bouwen we aan een uniek ontwerp dat aanspreekt en verrast. Dat je doet stoppen en kijken. En dat die kleine glimlach op je gezicht tovert.

persoonlijk

Elk project vertrekt van een goeie briefing. Geen zakelijke vergadering, maar een dialoog van mens tot mens. Aan de hand van enkele gerichte vragen kom ik tot de bodem van waar je project om vraagt. Ook wanneer je idee nog niet helemaal helder is. Ik luister aandachtig  en vol bewondering naar wat jij wilt en lees tussen de lijnen door wat je nodig hebt. Daar wordt het zaadje geplant voor jouw unieke ontwerp. 

gedetailleerd

The devil is in the details. Ik zorg ervoor dat ik zelf altijd 100% achter alle ontwerpen sta. Ook die van mijn creatieve partners. Als er iets schort, dan trekt dat buikgevoel aan de alarmbel. Die laatste details zijn wat het maakt. Een lijntje dat niet mooi in het midden uitgelijnd staat? Ik spot het. Ook over jouw eigen ontwerpen in bijvoorbeeld Canva laat ik graag mijn designersoog eens gaan.

insta-post-piano-daysArtboard-1-copy-4_9

♥ grafische vormgeving

Al toen ik nog een jonge tiener was, wist ik al dat ik grafisch vormgever wilde zijn. Ik hield me het liefst bezig met prentjes uitknippen, om ze vervolgens op allerlei originele manieren in notitieboekjes te plakken. Lay-outen avant la laptop, zeg maar. Tijdens mijn opleiding grafische vormgeving aan het KASK in Gent, ontdekte ik dat ik hou van vormgeving die in alle aspecten klopt. Het moet artistiek en aantrekkelijk zijn, maar even goed moet het functioneel zijn én iets vertellen. Ik hou van zoeken naar een stijl die het juiste gevoel uitdraagt. Die stijl consequent toepassen om hem herkenbaar te maken. De lay-out puzzelen tot alle puzzelstukken juist liggen. Het kan mij nog steeds de tijd doen vergeten. Net zoals toen, als tienermeisje op mijn kamer vol verknipte magazines.

♥ tekenen

Een tekening van 0 opbouwen. Een verhaal vertellen met wat je ziet. Leuke personages bedenken. Kleine details verstoppen, die subtiele humor toevoegen. Of het nu in één krachtig beeld of een heel landschap is. Elke illustratie is boeiend om te maken en anders dan de vorige. Ik teken het liefst huizen, plantjes, gezichten en interieurs. Met scheve lijntjes, veel details en grappige woordmopjes om ze te vergezellen. Ze komen tot leven in een animatie. Of ze prijken op een mooi geboortekaartje. Ze maken gadgets vrolijker en muren minder leeg. En ze toveren een glimlach op je gezicht. Bij jou ook? Kijk eens in de shop. Of vraag vrijblijvend naar een illustratie op maat.

plaktattoes-detailsArtboard-1-copy.png

Anybody with artistic ambitions

is always trying to reconnect
with the way they saw things

as a child.

– Tim Burton